Retourbeleid

Indien u graag één of meerdere artikelen wil retourneren raden wij u aan eerst het onderstaande retourbeleid door te nemen. Indien u naar aanleiding van ons retourbeleid nog vragen heeft kan u natuurlijk contact met ons opnemen.

1. Bedenktijd van 14 dagen

Bij sieradendirect.nl mag u uw bestelling tot 14 kalenderdagen na ontvangst van uw bestelling retourneren.  De termijn van 14 dagen zal nooit verstrijken gedurende het weekend of op een feestdag.  Indien dit wel het geval is mag u de artikelen retourneren tot de eerstvolgende werkdag om 24:00. Nadat de afnemer heeft aangegeven een product te willen retourneren heeft de afnemer 14 dagen de tijd om dit te doen. Wanneer wij uw verzoek voor het retourneren van producten hebben ontvangen ontvangt u hiervoor van ons een ontvangstbevestiging.

Het retourneren van artikelen mag u doen zonder opgave van reden. Wij raden u wel aan eerst contact met ons op te nemen om te kijken of we het probleem op een andere manier en naar uw tevredenheid kunnen oplossen. Voor de wet moet u kunnen aantonen dat u heeft aangegeven de artikelen te willen retourneren. Om deze reden raden wij u aan even een mail te sturen naar
klantenservice@sieradendirect.nl
De afnemer mag de producten inspecteren zoals deze dat in een winkel zou mogen doen. Inspectie welke verder gaat dan hiervoor beschreven kan leiden tot waardevermindering van het product. Deze waardevermindering is voor rekening van de afnemer.


2. Volledige vergoeding

Wanneer u een artikel retourneert krijgt u het volledige aankoopbedrag vergoed.  Indien het artikel van invloed is op de verzendkosten van uw bestelling krijgt u ook de extra betaalde verzendkosten voor het artikel volledig vergoed. Wanneer u zelf heeft gekozen voor een duurdere verzendmethode zoals bijvoorbeeld rembours wordt dit bedrag niet volledig vergoed, maar krijgt u het basistarief voor verzending vergoed. Een terugbetaling is verder kosteloos voor de afnemer.


3. Kosten voor u

Kosten welke u maakt voor het retour sturen van een product of bestelling zijn voor eigen rekening. Wij adviseren u om dit aangetekend te doen. De kosten hiervoor zijn bij PostNL op dit moment (11-05-2015) €8,60

Het is niet verplicht artikelen aangetekend te retourneren. U mag indien mogelijk ook kiezen voor brievenbuspost, maar dit is op eigen risico.


4. Terugbetaling

Eventuele terugbetaling van geretourneerde producten zal geschieden binnen uiterlijk 14 dagen na de ontbinding, mits het door u geretourneerde product door ons is vervangen of dat u kunt aantonen dat u het product aan ons geretourneerd heeft.  Eventuele terugbetaling zal plaatsvinden op het bij ons bekende rekeningnummer.


5. Additionele voorwaarden

  • Indien van toepassing en redelijkerwijs mogelijk retourneren in of met originele verpakking.
  • Artikelen dienen goed verpakt verzonden te worden.
  • Artikelen mogen niet gebruikt zijn. De 14 dagen zijn een zichttermijn en geen gebruikstermijn. Bij gebruikte artikelen kan er mogelijk sprake zijn van een waardevermindering welke in rekening gebracht kan worden.
  • Duidelijke adresvermelding van Groeneveld Sieraden onder vermelding van retourservice.
  • Vermelding van uw betaal/bestel en persoonsgegevens. (uw adres, bankrekening en ordernummer.)

6. Uitzonderingen herroepingsrecht

  • op bestelling ingekochte producten. Hieronder vallen zowel niet op onze webshops verkrijgbare producten evenals grote partijen welke speciaal op verzoek van onze klanten worden ingekocht;
  • die door sieradendirect.nl tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
  • die duidelijk persoonlijk van aard zijn, bijvoorbeeld artikelen met gravering of bedrukking;
  • bij verzegelde producten. Wanneer de verzegeling verbroken is zijn bij deze producten niet meer te retourneren.

7. Gebruik van retourformulier

Het gebruik van het retourformulier is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. Dit om te zorgen voor een snelle afhandeling van de retourzending. 

Regels voor het retourneren van producten kan u ook vinden in artikel van van onze algemene voorwaarden.